Aanmelden Mangalitza workshop

Babe, ons geweldige Mangalitza varken, is binnenkort klaar voor de slacht. Ze heeft het heel fijn gehad bij ons en is 2x zo oud geworden als een bio-industrie varken. Daarnaast had ze een behoorlijk groot leefgebied, kreeg o.a. afvalgroenten en heeft kilo's eikels gegeten en eet momenteel alle val-appels en peren, lekker duurzaam!

Unieke ervaring om het authentieke slagersvak in uitvoering te zien en zelf te ervaren! Alle technieken komen aan bod; het uitsnijden, uitbenen en verwerken van vlees. Ik laat alles zien en geef tijdens het werken veel informatie en als je het leuk vindt, mag je zelf ook een schort voorbinden natuurlijk.

Heb je wel eens rilette gemaakt? Naar Frans recept, maar dan van onze smakelijke Mangalitza varkens. Als het een beetje mee zit, is deze aan het eind van de dag klaar en kunnen we proeven. We gaan varkensrack uitsnijden, paté en de lekkerste hamburger maken. We gebruiken alleen wat peper, zout en oregano, maar wat is dat een heerlijke smaak! En gezond vanwege de omega-3 vetzuren in dit prachtige vlees. En uiteraard gaan we er ook van proeven tijdens een smakelijke lunch!

PROEFPAKKET VOOR THUIS (t.w.v. EUR 100)

Aan het einde van de dag krijg je een proefpakket voor thuis mee!

- Rilette, de specialiteit naar Frans recept
- Gesmolten vet om de perfecte biefstuk in bruin te bakken
- Een jaar lang gerijpte Lardo
- 500 gram Thais gekruid spek
- Entrecote 2 pakjes gevacumeerd met daarin 2 stuks (totaal 4 stuks)
- Gehakt voor hamburgers, kant en klaar gekruid (2x 500 gr)
- Plak lever