Veldtocht 'De Sardijnse Veluwe'

Een culinaire ‘veldtocht’ over onze prachtige Veluwe, op zoek naar plaatselijke producenten van topproducten. Bij elk bedrijf krijgt u een rondleiding, vol enthousiasme vertellen zij over hun product en de waarden waar ze voor staan. Uiteraard wordt er ook getest en geproefd. We nemen de producten mee en gaan er ’s avonds mee aan de slag tijdens een kookworkshop met als thema de keuken van Sardinië. Tijdens één van onze reizen zijn we geïnspireerd geraakt en we nemen u graag mee op culinaire ontdekkingsreis. Een ideale combinatie van onze Veluwse producten bereid volgens authentieke Sardijnse recepten. We struinen door de volgende bedrijven:

De Voortsche Bierbrouwerij - De Veluwe kent een brouwtraditie die teruggaat tot de Middeleeuwen. De oudst vermelde brouwerij was die van herberg De Moriaen in Voorthuizen (1453). De brouwactiviteiten in Voorthuizen werden rond 1750 gestaakt maar De Voortsche Bierbrouwerij heeft in 2015 deze eeuwenoude traditie in ere hersteld! Voor het brouwen gebruiken ze alleen natuurlijk ingrediënten en speciale bovengisten om de allerbeste geur- en smaaktonen te krijgen. Of dat gelukt is en hoe het zit met die bovengisten? We gaan het allemaal horen en uiteraard proeven in hun eigen Brouwlokaal!

Zorgboerderij ’t Paradijs - IJsbrand en Carolien hebben een passie voor mens, landbouw en dier. Op de prachtig gelegen boerderij in het buitengebied van Barneveld worden groenten en fruit geteeld en kippen, varkens en een aantal geiten gehouden. Het bedrijf is een combinatie tussen boerderij en zorg. Zij bieden zorgvragers een omgeving waar zij aan hun gezondheid kunnen werken en middenin de samenleving staan. We krijgen een rondleiding over de boerderij en nemen producten mee voor de kookworkshop.

Geitenboerderij Berkhof - Tenslotte gaan we op bezoek bij een geitenboerderij. Met de toename van het aantal geitenboerderijen in Nederland neemt ook de belangstelling voor het vlees van de geit toe. En dan met name voor de mannelijke geitjes die als melkvee ongeschikt zijn en dus na hun geboorte in feite overbodig zijn. Wij van PartyZ hebben daar samen met de Veluwse geitenhouder een duurzame oplossing voor bedacht. De bokjes worden op diervriendelijke wijze opgefokt en vervolgens geslacht. Met het vlees van deze geiten maken we later vandaag een heerlijke stoofpot op de manier zoals we die in Sardinië leerden kennen; Capretto al forno. Maar eerst gaan we de geitjes bekijken, er staan er wel 1000 op deze boerderij. We kijken van achter het glas op de verdieping de hele stal over, op die manier worden de geiten niet onrustig. Boer Wim vertelt graag en met liefde over zijn geiten.

Programma

14.00 – 17.30 | Veldtocht over de Veluwe
17.30 – 22.00 | Kookworkshop

Op dit moment staat er nog geen evenement in ons systeem. Wilt u boeken? Neem dan even contact met ons op.