Dit menu bevat diverse specialiteiten van PartyZ die op de Big Green Egg bereid worden. Gerechten die veel gasten inmiddels kennen maar die door de jaren heen populair blijven en waar telkens weer om gevraagd wordt. Klassiekers dus, en daar zijn we trots op.
Je leert onder andere hoe je garnalen perfect grilt op hoge temperatuur maar ook hoe je de Big Green Egg op een constante temperatuur houd om een zalm te roken. Vervolgens gaan we samen een hele pekingeend garen, deze eten we in een Chinees pannekoekje.
We stomen hierbij de originele Chinese pannenkoekjes in het stoommandje en serveren de eend met een bijpassende Hoisin saus en wat bosuiringetjes en reepjes komkommer.
In deze Masterclass komen de diverse technieken aan de orde. Om te beginnen leer je een super sappige, gerookte kipfilet te maken. Het klinkt simpeler dan het is én het kan veel lekkerder dan je denkt! Vervolgens gaan we dorade of zeebaars direct grillen waarbij we een mooi knapperig velletje als resultaat willen. Deze heerlijke vis serveren we met gegrilde paprika en salmoriglio.
Indirect warm roken gaan we leren met eendenborst en tenslotte maken we een hoofdgerecht met mooi lamsvlees. In het voorjaar werken we met Hollands zuiglam. Dat is de beste kwaliteit lam, maar meestal worden ze verkocht naar Frankrijk waar blijkbaar meer lekkerbekken al lang naar dit luxe vlees uitkijken.
Tenslotte sluiten we de Masterclass af met een lekker nagerecht, uiteraard op de Big Green Egg bereid. Een recept waar je zeker te weten mee thuis mag komen! En natuurlijk ontvang je niet alleen dit recept, maar de recepten van alle gerechten per email zodat je familie en vrienden kunt verrassen met een heerlijk diner!